Διαγνωστικές βιοψίες

Κατανοώντας Τι Κρύβεται Πίσω από Κάθε Δερματική Πάθηση.

Διαγνωστικές βιοψίες

Η βιοψία είναι μια πολύτιμη τεχνική που δίνει στον δερματολόγο τη δυνατότητα να “δει“ πέρα από την επιφάνεια του δέρματος και να προσφέρει πιο συγκεκριμένες διαγνώσεις.

Βιοψία Δέρματος (skin punch biopsy): Ενώ η λέξη βιοψία είναι ταυτισμένη με τον καρκίνο, για τον δερματολόγο, η βιοψία του δέρματος είναι ένα χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για κάθε είδους πάθηση, τόσο καλοήθη όσο και κακοήθη. Δεν πρέπει, λοιπόν, να προκαλεί φόβο στους ασθενείς όταν ο δερματολόγος προτείνει βιοψία. Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και εύκολη. Γίνεται τοπική αναισθησία και ακολούθως με ένα ειδικό εργαλείο που μοιάζει με στυλό, ο ιατρός λαμβάνει ένα στρογγυλό κομματάκι δέρματος το οποίο θα σταλεί για ιστολογική ανάλυση. Έπειτα, τοποθετούνται 1-2 ράμματα.

Βιοψία σιελογόνων αδένων: Πρόκειται για μία εξέταση που μπορεί να ζητήσει ο ίδιος ο δερματολόγος, ο παθολόγος ή ο ρευματολόγος. Γίνεται με τοπική αναισθησία στο κάτω χείλος και έπειτα με ένα νυστέρι γίνεται αφαίρεση μερικών σιελογόνων αδένων. Ακολουθεί φυσικά ιστολογική ανάλυση από ιατρό παθολογοανατόμο. Μπορεί να γίνει τοποθέτηση ραμμάτων ή το τραύμα μπορεί να κλείσει κατά δεύτερο σκοπό.

Είτε πρόκειται για μια απλή βιοψία του δέρματος, είτε για μια βιοψία σιελογόνων αδένων, προσφέρουμε μια προσεκτική και λεπτομερή προσέγγιση, σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την εμπειρογνωμοσύνη και τη φροντίδα που αξίζετε, εξασφαλίζοντας ότι θα λάβετε τις καλύτερες συμβουλές και την καλύτερη φροντίδα.


viopsia
Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα και ανακαλύψτε τη διαφορά της επαγγελματικής μας προσέγγισης.

Υγιές Δέρμα, Υγιής Ζωή.

Vasiliki Final logo dark

Τηλ:
+(30) 2641307215
+(30) 6937119603

Email: doctor@dermapapageorgiou.gr

Ωράριο Λειτουργίας :

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 10.00-14.00 & 17.00-21.00
Τρίτη – Πέμπτη 10.00-18.00
Σάββατο & Κυριακή Κλειστά

Που Βρισκόμαστε

Προυσιωτίσσης 27 & Δ.Σταϊκου , Αγρίνιο 30133 (έναντι γηπέδου Παναιτωλικού)

© 2023 All rights reserved | dermapapageorgiou.gr | Designed by Site-Forge.com